Hulp en inspiratie nodig bij de opvoeding van je HB-kind? 

Volg gratis in Januari de oudertraining van Tijl Koenderink

Online Training voor Ouders
Als je op deze pagina terechtkomt, ken je me waarschijnlijk al en weet je een beetje wat je van me kunt verwachten. Is dat niet het geval, dan raad ik je aan eerst een van de volgende twee brieven te lezen afhankelijk van je achtergrond:

een brief aan ouders van hoogbegaafde kinderen

Het is tijd
Het is tijd om wat te gaan doen. De afgelopen tien jaar zijn we vooral bezig geweest om op alle mogelijke manieren het onderwijs te verbeteren. In die tijd ging er bijna geen week, soms zelfs geen dag, voorbij zonder dat er een noodkreet van ouders voorbij kwam. We proberen altijd zo goed en kwaad als het gaat tussen de bedrijven door nog wat advies te geven of door te verwijzen naar een begeleider. Ik heb zelf nog een serie oudertrainingen gegeven, maar dit was ontzettend tijdsintensief en uiteindelijk een druppel op een gloeiende plaat. 

Eindelijk.. Een oudertraining
Bijna elk jaar in de afgelopen jaren stond ouderbegeleiding ergens in de top van de ideeën voor het volgende jaarplan. En elk jaar haalde het het toch niet tegen de impact die ik en we kunnen hebben via het onderwijssysteem. Als een geluk bij een ongeluk heeft Corona ons een enorme boost gegeven in ons vermogen om veel meer mensen digitaal te bereiken, waardoor we in minder tijd meer mensen kunnen bereiken. Vandaar dat het eindelijk zo ver is: een online oudertraining.

De eerste stap..
Het gaat de vorm hebben van een vierdelige webinar serie:

Webinar 1
In sessie 1 gaan we in op Uitdaging van het Opvoeden van Hoogbegaafden. We kijken naar de verschillende manieren waarop het geen “walk in the park” is en waarom het specifieke uitdagingen met zich mee brengt. Ik zal dan ook met verschillenden van jullie in gesprek gaan om jullie specifieke uitdagingen te horen. En, zoals je van me gewend bent, stuur ik je uiteraard naar huis met concrete tips die je direct uit kunt proberen.

Webinar 2
In sessie 2 deel ik een frameworks en hulpbronnen voor HB opvoeden in de praktijk. We kijken naar een structurele aanpak en ik zal verschillende boekentips en resources met jullie delen om je inspiratie en inhoud voor een jaar mee te geven.

Webinar 3
In sessie 3 zoomen we in op Dubbel Bijzonder Ouderschap. We kijken naar de verschillende manieren waarop je kind dubbel bijzonder kan zijn en welke hulpbronnen je in deze bijzondere taak kunnen ondersteunen. 

Webinar 4
In sessie 4 kijken we naar op In een jaar naar een Mastergraad in Ouderschap. Ik deel dan een concreet plan met je waarin je 2021 kunt gebruiken om een expert te worden in “ouder van een (dubbel bijzondere) HB-er”. Met alle boeken, een serie oefeningen, hulpbronnen en trainingsmateriaal om een enorme sprong te maken. Het is niet voor de “faint of heart”, maar wel een enorme sprong.

Vanaf 6 januari elke woensdagavond om 20:00 bij jou thuis.
  • Uitdaging van het opvoeden van HB'ers : 6 januari om 20:00 uur
  • HB opvoeden in de praktijk: 13 januari om 20:00 uur 
  • ​Dubbel bijzonder Ouderschap: 20 januari om 20:00 uur 
  • In een jaar naar Mastergraad in Ouderschap: 27 januari om 20:00 uur
Hopelijk gaan we samen op pad..
In elke stap van dit traject heb ik naar mezelf gekeken. Wat had ik willen weten aan het begin van deze reis? Wat had mij geholpen om de belangrijkste valkuilen te ontwijken? En van daaruit een programma samenstellen.

En even met een volledige disclaimer: als deel van dit traject lanceer ik een oudertraining die ik ook ga aanprijzen en ‘verkopen’. Uiteindelijk kan ik het werk doen wat ik doe omdat er uiteindelijk een model achter zit waarmee ik het salaris van mijn personeel kan betalen waaronder de mensen die deze training mogelijk maken. Dat gezegd hebbende vind ik het uit een soort van persoonlijke eer belangrijk dat alle info die ik deel op zichzelf waardevol is en dat je zonder ook maar een euro bij ons uit te geven dit jaar een sprong kunt maken als ouder van een (dubbel bijzondere) hoogbegaafde.

Ik hoop dat we samen op pad kunnen gaan. Dan met een tweede disclaimer: Als je zoekt naar een quick fix om in twintig minuten een antwoord te krijgen, dan kun je je de tijd besparen. Dit is een complex en genuanceerd onderwerp waar je echt studietijd in zult moeten stoppen. En als je een stok zoekt om iemand in het systeem mee te slaan, dan ben je ook aan het verkeerde adres. Ik ga je uitleggen hoe je op kunt komen voor je kind en waar je recht op hebt maar geloof niet in het aanvallen van wie dan ook.

Klik op de knop hieronder en laat je gegevens achter. Ten overvloede: je gegevens gaan niet naar derden en je kunt je altijd uitschrijven. We zullen de gegevens alleen gebruiken om je reminders te sturen van de webinars en je de mogelijkheid te bieden mee te doen aan de ouder jaartraining die op deze webinars volgt.

Als je je inschrijft krijg je automatisch toegang tot de webinars, de links en wanneer ze plaatsvinden met reminders. Daarnaast krijg je videos van de webinars die je gemist hebt. Ik zou wel proberen de webinars live bij te wonen. Misschien kan ik jouw vraag beantwoorden!
Data en tijden van de Online trainingen 
  • Webinar 1: 6 januari om 20:00 uur
  • Webinar 2: 13 januari om 20:00 uur 
  • ​Webinar 3: 20 januari om 20:00 uur 
  • Webinar 4: 27 januari om 20:00 uur
Wij behandelen jouw gegevens met respect voor jouw privacy. Lees gerust onze privacyverklaring