Hulp en inspiratie nodig bij de opvoeding van je HB-kind ?

Volg gratis de Januari webinartraining van Tijl Koenderink

Wie is Tijl Koenderink?

Ken je me niet en wil je iets meer weten over mijn achtergrond? 

Als eerste ben ik natuurlijk vader van drie prachtige dochters. Daarnaast ben ik ondernemer en heb ik verschillende organisaties opgezet zowel binnen als buiten het gebied van hoogbegaafdheid. Een paar plekken waar je meer over me kunt vinden:

Er is een segment over me gemaakt bij 'Altijd Wat' met Ghislaine Plag, waarin ik werd geïnterviewd over mijn persoonlijke verhaal. Zie hieronder de video

Podcasts

In de Podcast met David van Balen en de podcast met Thijs Lindhout vertel ik meer over wat ik doe en waarom. Dit zijn wel verhalen van bijna twee uur per stuk :)

De Heldenreis van David van Balen

Wat een mooi gesprek en wat een gave kerel! Met Tijl Koenderink loop ik door alle lagen van het onderwijs van helikopterview tot praktische tips. Welke richting willen we op in deze tijd? Wat kan jij doen als ouder, docent of schoolleider? En laten we vooral niet vergeten dat we mogen leren, zelfs wanneer je een eigen school opstart zoals Tijl dat heeft gedaan met de School of Understanding.

Meer weten over De Heldenreis? www.deheldenreis.nl

100% inspiratiepodcast van Thijs Lindhout 

Op school was ik nooit een voorbeeldstudent. Ik haalde uiteindelijk m’n vakken wel, maar ik kon niets met de leerstijl: stilzitten, mond houden en luisteren. En ik ben niet de enige! Daarom vind ik het zo tof om in dit interview met Tijl Koenderink uitgebreid door te nemen welke verschillende leerstijlen er zijn. Tijl is specialist hoogbegaafdheid en auteur van de boeken ‘De 7 Uitdagingen’ en ‘Is het voor een cijfer?’. Hij is oprichter van de basisschool School of Understanding waarbij veel aandacht wordt besteed aan persoonlijke ontwikkeling en ‘jezelf leren zijn’. Ook heeft Tijl veel contact met de overheid en diverse besturen om het onderwijs in Nederland te verbeteren.

In dit interview hebben we het over:
-> Wat is er mis met het huidige onderwijssysteem?
-> Wat is er nu anders dan 60 jaar geleden?
-> Hoe ontdek je ‘jezelf’ en je talenten?
-> Welke verschillende vormen van intelligentie zijn er?
-> Welke verschillende leerstijlen passen hier bij?
-> Hoe ontwikkelen kinderen een positieve levenshouding?

Persoonlijke verhaal Tijl Koenderink op video 

Wil je meer over mijn eigen persoonlijke verhaal als vastgelopen hoogbegaafde weten? Dat kun je in mijn presentatie op de NOT over mijn eigen verhaal in onderpresteren vinden
Wij behandelen jouw gegevens met respect voor jouw privacy. Lees gerust onze privacyverklaring